συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ

Ζαχαρίας Καραφέργιας

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο ζωγράφος - αγιογράφος Ζαχαρίας Καραφέργιας γεννήθηκε στο Βόλο. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και ιδιαίτερα με την αγιογραφία.

Στη ζωγραφική έκανε ελεύθερες σπουδές στο εργαστήριο του ζωγράφου Δανιήλ Δανιήλ για 10 χρόνια.

Στην αγιογραφία μαθήτευσε κοντά στον διακεκριμένο αγιογράφο Κ. Γεωργακόπουλο, επί πενταετία, και αργότερα συνεργάστηκε μαζί του στην αγιογράφηση πολλών ναών στην Αθήνα. Συνδέθηκε επίσης με τον Φώτη Κόντογλου. Στο Βόλο και στην περιοχή του έχει αγιογραφήσει πολλούς ναούς ενώ το 1986 αγιογράφησε το ναό του Αγίου Ειρηναίου Μασσαλίας. Πραγματοποίησε 5 ατομικές εκθέσεις στο Βόλο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Συμμετείχε σε 4 πανελλήνιες εκθέσεις στο Ζάππειο, σε πολλές ομαδικές, στην Μπιενάλε θρησκευτικής τέχνης στη Φότζια Ιταλίας και Ισραήλ.

Προσφάτως αγιογραφεί το ναό της Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας, το ναό Αναλήψεως Βόλου, του Αγίου Παντελεήμονος, των Αγίων Θεοδώρων και της Αγίας Αικατερίνης στο Βόλο. Αγιογράφησε πλείστες φορητές εικόνες, τέμπλα, εικονοστάσια. Πραγματοποίησε πολλές εκθέσεις στην Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αγιογράφων. Έργα του βρίσκονται σε δημόσια κτίρια, στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε ιδιωτικές συλλογές και εκπαιδευτήρια. Από το 1972 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Ελλάδας, καθώς και μέλος Επιτροπής κρίσεως και κατατάξεως νέων μελών του Επιμελητηρίου.


Αχιλλέως 29, 183 33 Βόλος
Τηλ.: 2421028125