συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ

Νικόλαος Χούτος

Έργα

Βιογραφικό Σημείωμα
www.nhoutos.com

Γεννήθηκε το 1962 και σπούδασε θέατρο (1981) και δημοσιογραφία (1983) στην Αθήνα. Το 1987 εντάσσεται σε ομάδες Τέχνης στην Ολλανδία όπου ασχολείται με την «ποπ αρτ». Μέχρι το 1991 κάνει κολλάζ και εικονογραφήσεις σε Αθηναϊκά περιοδικά. Εν συνεχεία παρακολουθεί μαθήματα θεολογίας και τέχνης της εικόνας στην Αθήνα. Το 1992 μαθητεύει δίπλα στον Σέργιο Σεργιάδη από τον οποίο διδάσκεται την τεχνική της Νωπογραφίας. Ζωγραφίζει εικόνες, προσωπογραφίες και ασκεί την συμβολική σημειογραφία. Διακοσμεί εξώφυλλα βιβλίων και έχει κάνει την εικονογράφηση του βιβλίου «Χριστιανισμός και Θρησκεύματα» του ΟΕΔΒ της Β' Λυκείου. Ως παραγωγός στον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ασχολείται με θέματα έρευνας, καταγραφής και προβολής της Ελληνικής Τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ιταλία.


Εκθέσεις

Ατομικές: Ιταλία, Gerace, Chiosto Delia Chiesta di San Francesco 1998, Ιταλία, Chianciano Terme, (Siena), «Cristallo», 1998, Αθήνα, Αρχιπέλαγος Πολιτιστικό Κέντρο, 1998, Αθήνα, Αρχιπέλαγος Πολιτιστικό Κέντρο, «Μύθος και πραγματικότητα», 1997.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Έργα του υπάρχουν στον: Ι. Ναό Αγίου Ανδρέα στη Ρώμη (Ιταλία), Ι. Ναό Αγίου Γερασίμου Α. Ιλισίων (Αθήνα), Ι. Μονή Σίμωνος Πέτρας (Άγιον Όρος), Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου (Δημητσάνα), Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου (Χαλκίδα), Ι. Μονή Αγίου Ιωάννη Θεριστή (Ιταλία) και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Βυζαντίου, 28
156 69 Παπάγου
τηλ. 210 - 65 33 571
693 - 82 80 689