συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ

Ειρήνη Λαμπροπούλου

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τα πρώτα μαθήματα στο σχέδιο, το χρώμα και τη σύνθεση πήρε στο ελεύθερο εργαστήριο του Β. Βλαχόπουλου. Στη συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (Academia di Belle Arti) και στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού (Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, τοιχογραφίας, ψηφιδωτού, γραφικών τεχνών, Art mural, Fresco, με τους καθηγητές Nallard, Langrange, Licata (διετές stage Mosaique) και Lenormand. Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, εξακολούθησε για δύο χρόνια τη σπουδή του ψηφιδωτού στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Γ. Κολέφα (δίπλωμα ψηφιδωτού 1984). Στη συνέχεια παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα κεραμικής και τεχνολογίας υλικών στο εργαστήρι κεραμικής της ΧΕΝ Αθηνών με δασκάλες τη Λίλα Σκαρβέλη και τη Βέρα Σιατερλή. Είναι μέλος το Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Γαλλία και Ιταλία. Έργα της έχουν επιλεγεί και παρουσιασθεί στην Exposition des Ecoles Nationaux des Beaux Arts - Grand - Palais 1981 και στο Salon des Artistes Francais στο Grand Palais. To 1982 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Ενδείξεις» στα πλαίσια της Αθήνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (αίθουσα τέχνης Πλάκα). Το 1988 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση στη μνήμη του Γ. Κολέφα από το Πνευματικό Κέντρο Αθηνών.

Το 1990 ανέλαβε και ολοκλήρωσε τη σχεδιαστική αναπαράσταση όλων των τοιχογραφιών δέκα βυζαντινών μνημείων της Μάνης (100 περίπου σχέδια). Βιβλίο, του οποίου συγγραφέας είναι ο ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Δρανδάκης, Βυζαντινές τοιχογραφίες της Μέσα Μάνης, Αρχαιολογική Εταιρεία, Αθήνα 1995.

Έχει αναλάβει τη σχεδίαση και την καλλιτεχνική επιμέλεια αρχαιολογικών και ιστορικών μελετών.

Έχει αναλάβει τη σχεδιαστική αποτύπωση του γλυπτού διακόσμου του Μυστρά, στη διατριβή της αρχαιολόγου Αριστέας Καββαδία.


Ι. Μεταξά 27-29, Γλυφάδα
Εμπ. Κέντρο Eurocenter, T.K. 166 74
Τηλ.: 2109680602