ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ


Δημήτρης Ηλιόπουλος


“Αντί ταυτότητας...”


Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος έχει πλούσια εικαστική δράση. Έχει στο ενεργητικό του 87 ατομικές εκθέσεις και 122 συμμετοχές σε ομαδικές. Η πρώτη του ατομική πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας –όπου ζει και εργάζεται – τον Νοέμβριο του 1973 και ακολουθούν όλες σχεδόν οι πόλεις της Ελλάδας: Δημαρχείο Άργους, Πνευματικό Κέντρο Τριπόλεως, Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Gallery Κρεωνίδης κ.α.

Έργα του επίσης έχουν παρουσιαστεί στο εξωτερικό όπως: S.Francisco-Hilton 1989, Κάϊρο- Seraton 1978, Μόναχο-Γκαίτε 1990, Modern Art Gallery- London 1993, Nancy-Γαλλία 1985, Βερολίνο 1989 κ.λ.π.

Μεταξύ άλλων η Σοφία Ι. Φίλντιση σημειώνει: «…σε ελαιώνες και αμπέλια που καρπίζουν στη σιωπή των Μοναστηριών αυτού του τόπου που γεννήθηκε ο αγιογράφος, ζωγράφος και ποιητής Δημήτρης Ηλιόπουλος, και που από τις ομορφιές του καταφέρνει κάθε στιγμή, απ’ αρχής να γεννιέται…Μέσ’ από την ώχρα τη δειλινή που τυλίγει τα ξωκλήσια του Ταΰγετου…Εκείνη που μπλέκεται με τα γαλάζια των αστερισμών και του πρωινού σύννεφου πάνω στους Αη-Γιώργηδες και τον Προφήτη άγιο του Ήλιου στις κορφές… Σήμαντρα και λαμπηδόνες θυρανοίξια των ναών του που μονάζουν τα όνειρα, όνειρα του καθενός μας, που έρχονται από το χτες, ζητώντας να καθρεφτιστούν στο μέλλον…».

Έργα του Δημήτρη Ηλιόπουλου υπάρχουν στην Πινακοθήκη Καλαμάτας ,του Δήμου Αθηναίων, της ALΡHA BANK, της Εθνικής Τράπεζας της Αρχιεπισκοπής στην Αμερική και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.