συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στο Μπατ-Χαλ της Γερμανίας το 1945.

Το 1973 απεφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών. Διδάσκαλοι όπως ο Βασιλείου, ο Μάϊπας, ο Μαυροΐδης, στάθηκαν κοντά του και του δίδαξαν τα μυστικά της Εικαστικής Τέχνης.

Παράλληλα με τις σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών διδάχτηκε από τον Προϊστάμενο των εργαστηρίων συντήρησης έργων τέχνης του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών Νικόλαο Κάιλα την συντήρηση έργων Τέχνης όπως: μέταλλο, πέτρα, λάδι, τέμπερα και στη συντήρηση παλαιών βιβλίων.

Ειδικεύθηκε στη Βυζαντινή Αγιογραφία. Έχει αγιογραφήσει πολλές εκκλησίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεκάδες έργα του βρίσκονται σε διάφορες συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου. Από το 1995 μέχρι και σήμερα είναι μόνιμος συνεργάτης του Υπουργείου Πολιτισμού στην αναπαλαίωση, συντήρηση και αποκατάσταση Νεοκλασικών κτιρίων των Αθηνών και άλλων πόλεων στην Ελλάδα.

Έχει αναπαλαιώσει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Οφθαλμιατρείο Αθηνών, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Πειραιώς 93, το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης Μελιδώνη 4-6, το Μουσείο Σαντορίνης, Θόλου 22, Πλάκα, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Καλαμάτα, καθώς και πολλά ιδιωτικά Νεοκλασικά Κτίρια.


Πελοποννήσου 142, Αργυρούπολη
Τηλ.: 210 9925940, 6997409102