συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Νίκος Μόσχος

Αντί ταυτότητας...

Ο φωτογράφος Νίκος Μόσχος αν και μόνο 25 ετών κάνει την πρώτη του μεγάλη ατομική έκθεση (από τριάντα φωτογραφίες, με βασικό θέμα τον άνθρωπο και τη θάλασσα) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Κόντογλου), στις 16 Νοεμβρίου 2005. Απόφοιτος της σχολής ΑΚΤΟ ασχολείται με την διαφημιστική φωτογραφία και επαγγελματικά πλέον με την φωτογραφία μόδας και την αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Το 2004 είναι η χρυσή χρονιά για τον Νίκο Μόσχο. Συνεργάζεται με τα περιοδικά VITRINE, ELLE, ELLE Decoration, TIME OUT, ΕΥ ΖΕΙΝ και οι φωτογραφίες του γίνονται εξώφυλλα και αποσπούν εξαιρετικές κριτικές από ειδικούς και μη. Φωτογραφικό υλικό του νέου επαγγελματία δημοσιεύεται επίσης στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και στο περιοδικό PHOTONET. Επιπλέον εκείνη τη χρονιά αναλαμβάνει την διεύθυνση φωτογραφίας στην ταινία μικρού μήκους AND I WAS ALONE για το commercial album DVD των Residents.

«…Η φωτογραφική αυτή δουλεία του Νίκου Μόσχου ασχολείται με την παραλία και αποτελεί μια προσέγγιση τελείως διαφορετική και πρωτότυπη. Ένα μεγάλο μέρος από τις φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από ψηλά με την προοπτική της ματιάς των πουλιών. Αυτό και μονό θα ήταν αρκετό για να δείξει την πρωτοτυπία της…» όπως σημειώνει ο Άκης Ξανθάκης - Ιστορικός Φωτογραφίας.

«…Ο Νίκος Μόσχος πέρα από μεγάλο ταλέντο, διέθετε όλες εκείνες τις σπάνιες ποιότητες που είναι απαραίτητες για να διακριθεί κανείς σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο απαιτητικό και «μοναχικό» τομέα της φωτογραφίας. Άριστη τεχνική, εφευρετικότητα, προσήλωση, τεράστια αποθέματα υπομονής και κυρίως μεθοδικότητα μικροχειρουργού…»όπως σημειώνει επίσης ο Στέφανος Σάμιος, φωτογράφος- καθηγητής φωτογραφίας.