συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Κατερίνα Καλφόγλου

Βιογραφικό Σημείωμα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 10 - 03 - 1975
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : Σαρρή 26 & Κραναού 2, 10553, Αθήνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 2103231451 – 6947798354
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : katkit_kal@yahoo.gr

1994 Εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, όπου φοίτησε μέχρι το 2001 στο Ε΄ Eργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Χ. Μπότσογλου, με βαθμό πτυχίου 27/30 (άριστα).

~ Επίσης παρακολούθησε για δύο χρόνια το B΄ Εγαστήριο Χαρακτικής με καθηγητή τον Γ. Μήλιο.

~ Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.

1996 Εργάσθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.

1997 Φιλιτέχνησε ένα έργο για το βιβλίο «Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι», (εκδόσεις «Μίλητος»), του Συλλόγου «Φίλοι Του Σιδηρόδρομου».

1998 Συνεργάσθηκε με τον χορευτικό σύλλογο της Λάρισας «Χορίαμβος», όπου έφτιαξε ζωγραφικά σκηνικά για παραστάσεις τους.

1999 Συμμετείχε σε ομαδική έκθεση Εννέα Νέων Καλλιτεχνών στο Μύλο Θεσσαλονίκης.


2001 Παρακολούθησε ένα δίμηνο σεμινάριο σκηνογραφίας με την σκηνογράφο Μαρία Χανιωτάκη.

2002 Εργάσθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Ψυχικού.

~ Συνεργάσθηκε στη δημιουργία σκηνικών και κοστουμιών για το κομμάτι «Αφύπνιση ενεργοποιήθηκε»,της παράστασης χορού «Sputnik 12»(θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη»).

~ Συμμετείχε στην έκθεση των αποφοίτων του 2001 της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

~ Δημιουργία κοστουμιών για την θεατρική παράσταση «Μπάαλ» (Μ. Μπρέχτ, μετάφρ. Π. Μάρκαρη),που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

2003 Συμμετείχε ως βοηθός ενδυματολόγου στην θεατρική παράσταση «Ποίηση του 20ού αι.», που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και σκηνικών-κοστουμιών Σωτήρη Στέλιου.

~ Δημιουργία κοστουμιών για την θεατρική παράσταση «Happy Birthday» (Μ. Λαμπράκης),που ανέβηκε στο «Stydio Νέες Μορφές» στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

~ Συμμετοχή στην 11η Biennale Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου, με την παράσταση «Happy Birthday».

~ Δημιουργία σκηνικών για την θεατρική παράσταση για παιδιά «Το κόκκινο σκουφί» (Μ. Κάλμπαρη), που ανέβηκε στο θέατρο «Αργώ», σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σιδηροπούλου.

~ Συνεργασία για την δημιουργία σκηνικών και κοστουμιών για την θεατρική παράσταση (Ε. Τριβιζάς), που ανέβηκε στο «Θέατρο Του Ήλιου» σε σκηνοθεσία Γιώργου Ανδρεσάκη.

2004 Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση σκηνογραφίας που διοργανώθηκε από το Ε.Ε.Τ.Ε. στον εκ-θεσιακό χώρο του Ε.Ε.Τ.Ε.

~ Συνεργάσθηκε με την σκηνογράφο-ενδυματολόγο Άννα Μαχαιριανάκη για την κατασκευή μακέτας για την όπερα για παιδιά «Πινόκιο», όπως επίσης και για την θεατρική παράσταση για παιδιά «Όρνιθες» (Φεστιβάλ Αθηνών,Ηρώδειο).

~ Δημιουργία κοστουμιών για την γιορτή της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στηνΙθάκη, σε χορογραφία Πατρίτσιας Απέργη.

~ Δημιουργία κοστουμιών για την θεατρική παράσταση για παιδιά «Η πεταλούδα που δεν μπορούσε να κρατήσει την υπόσχεσή της»,που ανέβηκε στην Όπερα του Καΐρου και στην Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, με την θεατρική ομάδα «Πάροδος» σε σκηνοθεσία Ηλία Πίτσικα.

~ Δημιουργία κοστουμιών για την θεατρική παράσταση για παιδιά «Στον κήπο με τα παραμύθια», που ανέβηκε στο Γκάζι και τον Μάρτιο του 2005 στην Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας με την θεατρική ομάδα «Πάροδος» σε σκηνοθεσία Ηλία Πίτσικα.

~ Εργάσθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Βαρβάρας Αττικής στα πλαίσια του προγράμμα-τος Ολοήμερων Σχολείων.

2005 ~ Δημιουργία σκηνικών για την θεατρική παράσταση «Ο Πίθηκος Ξούθ» (Ι.Πιτζιπίος), που ανέβηκε στο θέατρο «Αμόρε», σε σκηνοθεσία Έλενας Τιμπλαλέξη.

~ Εργάζεται στα 2ο, 4ο,και 5ο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Μοσχάτου.


Μέλος του Aνεξάρτητου Δικτύου Καλλιτεχνών: www.artooth.org